Vælg en side

Møn Rangers er blevet en succes

Lise Thorsen

29. juni 2022

Møn Rangers er blevet en succes og bliver nu større.

Hvor bliver jeg glad på sådan en sommerdag, når jeg ser, at et af mine tidligere projekter for alvor har slået rødder og nu vokser sig større, som det var håbet og intentionen, da det første frø blev sået.

I dialog med gode kolleger i Vordingborg Kommune har jeg i 2021 skabt konceptet til det banebrydende projekt – Møn Rangers. Projektet går i sin enkelthed ud på, at servicere turisme og gæster i sommertiden på Møn, der hvor gæsterne er. Projektet fik stor succes og lokal anerkendelse i sæson 2021.

Med et grafisk flot og fint genkendeligt MØN RANGER design, der nemt kan genkendes ude i landskabet, går og cykler de nye rangers rundt som synlige “moderne by,- natur- og landskabsguider.

Efter en forrygende første sæson sidste år er jeg derfor glad for at se, at der, er blevet fulgt op på det næste skridt i planen – nemlig Møn Junior Rangers.
Denne del af projektet var oprindelig selv kernen i ideen. Rangerkonceptet går ud på at involvere unge mønboere ind i turismebranchen og skabe nye attraktive, lokale jobs til store skolebørn og Møns unge. Samtidig har ambitionen været, at vise unge, at leisure management og turisme er en mulig, fremtidig karrierevej.


Møn Junior Rangers i Klintholm Havn

Dermed har vi også vist vejen tilbage til Møn, og til det ganske danske sommerland, at her er attraktive arbejdspladser, nu og i fremtiden. I sommerlandet kan man godt bo og arbejde, og således kan Møn Rangers være med til at hindre affolkning af landdistrikter og sikre at ungdommen oplever og aktivt bidrager til, at her også er “smart at være ung på Møn”. Rangeropgaven består i at guide, fortælle og vejlede gæster, turister og lokalsamfund om alle de oplevelser og muligheder her er, om god opførsel og hensynet til naturen og hinanden. At gøre turisme til et stort PLUS og en gave til alle.

Jeg er derfor mere end stolt over at se mit koncept leve og virke, hvor gode kolleger lykkes med at implementere og realisere konceptet gennem et tværgående samarbejde og denne sommer 2022 at kunne præsentere 17 Junior Rangers, som det fremgår i dagens avis. Se link til artikel her under.

Ligeså bliver jeg super glad, når medarbejdere fra Jobcentret henvender sig til mig med roser for nytænkning. Som én af dem sagde, – “Det er sådan et projekt vi har brug for, det er virkelig godt med et helt nyt anderledes tilbud og jobmulighed for de unge kommende erhvervsaktive”.

Så på sådan en sommerdag kan jeg da kun smile.

(P.s – du skulle overveje at besøge Møn. Her er så skønt)

https://www.sn.dk/vordingborg-kommune/nu-slutter-17-junior-rangers-sig-til-de-voksne/

Camønoen har også fået øjnene op for Møn Rangers. Læs mere her:

Lise Thorsen

Tidligere indlæg

Translatør mellem drømme og virkelighed

Translatør mellem drømme og virkelighed

Ny stadsarkitekt i Aalborg Kommune Mandag d. 4.9.23 bragte TV2 Nord et interview i programmet Indblik, hvor jeg fortæller om mit blik på jobbet, på steder og folk. Journalist Christian French stiller de gode spørgsmål. Se programmet her: TV2 Nord - Indblik -...

Stadsarkitekt i Aalborg

Stadsarkitekt i Aalborg

Stadsarkitekt i Aaborg Om Aalborgs nye stadsarkitekt, skriver Vigeur en artikel, hvor de har interviewet mig om mit blik på den ny opgave. Tak til Helle Madsen på Vigeur for et godt interview og til Henrik Bo for fotos på en helt vildt blæsende dag på Aalborgs...

Folkemøde Bornholm 2023

Folkemøde Bornholm 2023

Med succes deltog Danske Landskabsarkitekter i Folkemøde Bornholm 2023, hvor arkitekt MAA MDL Lise Thorsen er moderator for to debatter om klima og landskaber. Danske Landskabsarkitekter er del af partnerskabet NatureBase, et branchesamarbejde ved...

Denne side bruger cookies til at give den bedste visning.