Vælg en side

Brug af børn til at pryde præstationer klæder ingen

Lise Thorsen

26. juli 2022

Brug af børn til at pryde præstationer klæder ingen

Politiken har i dagens debat den 26. Juli bragt mit indlæg om brug af børn som blødgørere i (fædres) selviscenesættelse af professionel karriere og præstation. Tak til Politiken. Synspunktet kan ses som en kommentar til babyer på sejrspodiet til Tour de France 2022 og ny trend på sociale medier efter ny EU lov om mænds barsel, hvor fædre viser barselslivet frem som en karrierepræstation. Ledelse handler også om at kunne guide i sejrsrusen og hjælpe til at skelne.

DEBAT

Gul sejr med cyklister i klynger på fransk territorium imponerer. Fascinerende syn, smukt teamwork. Dygtige investorer faciliterer toppræstationer i Tour de France 2022. Tillykke. Men lad barnet være i fred med ret til eget barneliv.

På touren står cyklister på sejrsskamlen med baby på armen. Er formålet at vise fødsler som ekstrem præstation, der matcher verdens hårdeste cykelløb, kunne det give mening, men det var næppe pointen.

Sejre prydes ikke af lånte fjer. Lad emotionerne leve. Græd, tud, klynk og skælv. Men brug ikke baby som transcendent for et blødere jeg. Brug ikke børn til at iscenesætte blød succes. Slør ikke den hårde, elitære præstation. Bær sejren, og lev med det.

Brug af børn til at pryde præstationer klæder ingen. Det er fake og illusorisk som kejserens nye klæder. At føre børn ind i mediecirkus vidner om dårlig dømmekraft. På sociale medier og i karriere forum som LinkedIn proklamerer talrige fædre barsel. Karrierepausen performes med baby fodring og barnevogn på villaveje. Og far klædt i babyblødt tø sover med baby på sofaen.

Performer fædre barsel og præsterer børn? Gør bløde babyer mænd til bedre kollegaer og makkere i teamet? Det håber jeg ikke. Så er barnløse ilde stedt. Duft af blød hud og gylp er naturligt. På job arbejder jeg gerne til lyden af amning, knitrebamser og Legotårne. Men lad barnet blive borte fra sejrsskamlen og selviscenesættelsen.

Blødgør ikke hård præstation med blød hud. Babyer læser ikke GDPR teksten med småt. Børn kender ikke digitale krænkelsers globale rækkevidde. Måske forstår forældre heller ikke effekten af baby på sejrsskamlen og i sofaen? Derfor, kære cyklist i teamet og kollega på kontoret, – lad barnet leve fri af professionel performance. Bær sejre og nederlag som en kvinde. Som mand og voksent menneske.

Lise Thorsen

Tidligere indlæg

I Nordhavn taler lav til sten og hav

I Nordhavn taler lav til sten og hav

Af Lise Thorsen, arkitekt MAA MDL, Teaamlead Landskab, Henning Larsen Nordhavn er ny by på vej. Undervejs transformeres stedet i lyntempo, så hver dag bliver en ny dag. Selvgroede stier slettes med gravkoens store skovl. Pionérvækst og jord skubbes bort for at støbe...

Nytåret 2023 i naboens tegn

Nytåret 2023 i naboens tegn

Nytåret 2023 i naboens tegn Isnende kulde bider i kinderne, vinden river, tårer springer. Dagen gryr, solen kommer først til Møn den sidste vintermorgen i december. En tid hvor alt er mørkt og stille, kun afbrudt af få timers sprækker af lys midt på dagen. Kulden...

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki Tilbage i Helsinki med landskab for øje og sjæl. Midt i løvfald med lysende orange og smattede brune blade, der fanger øjet og får foden til at glide i byens smukke gader, beklædt med enorme granitkvadrer.  Overalt står...

Denne side bruger cookies til at give den bedste visning.