Vælg en side

Brug af børn til at pryde præstationer klæder ingen

Lise Thorsen

26. juli 2022

Brug af børn til at pryde præstationer klæder ingen

Politiken har i dagens debat den 26. Juli bragt mit indlæg om brug af børn som blødgørere i (fædres) selviscenesættelse af professionel karriere og præstation. Tak til Politiken. Synspunktet kan ses som en kommentar til babyer på sejrspodiet til Tour de France 2022 og ny trend på sociale medier efter ny EU lov om mænds barsel, hvor fædre viser barselslivet frem som en karrierepræstation. Ledelse handler også om at kunne guide i sejrsrusen og hjælpe til at skelne.

DEBAT

Gul sejr med cyklister i klynger på fransk territorium imponerer. Fascinerende syn, smukt teamwork. Dygtige investorer faciliterer toppræstationer i Tour de France 2022. Tillykke. Men lad barnet være i fred med ret til eget barneliv.

På touren står cyklister på sejrsskamlen med baby på armen. Er formålet at vise fødsler som ekstrem præstation, der matcher verdens hårdeste cykelløb, kunne det give mening, men det var næppe pointen.

Sejre prydes ikke af lånte fjer. Lad emotionerne leve. Græd, tud, klynk og skælv. Men brug ikke baby som transcendent for et blødere jeg. Brug ikke børn til at iscenesætte blød succes. Slør ikke den hårde, elitære præstation. Bær sejren, og lev med det.

Brug af børn til at pryde præstationer klæder ingen. Det er fake og illusorisk som kejserens nye klæder. At føre børn ind i mediecirkus vidner om dårlig dømmekraft. På sociale medier og i karriere forum som LinkedIn proklamerer talrige fædre barsel. Karrierepausen performes med baby fodring og barnevogn på villaveje. Og far klædt i babyblødt tø sover med baby på sofaen.

Performer fædre barsel og præsterer børn? Gør bløde babyer mænd til bedre kollegaer og makkere i teamet? Det håber jeg ikke. Så er barnløse ilde stedt. Duft af blød hud og gylp er naturligt. På job arbejder jeg gerne til lyden af amning, knitrebamser og Legotårne. Men lad barnet blive borte fra sejrsskamlen og selviscenesættelsen.

Blødgør ikke hård præstation med blød hud. Babyer læser ikke GDPR teksten med småt. Børn kender ikke digitale krænkelsers globale rækkevidde. Måske forstår forældre heller ikke effekten af baby på sejrsskamlen og i sofaen? Derfor, kære cyklist i teamet og kollega på kontoret, – lad barnet leve fri af professionel performance. Bær sejre og nederlag som en kvinde. Som mand og voksent menneske.

Lise Thorsen

Tidligere indlæg

Translatør mellem drømme og virkelighed

Translatør mellem drømme og virkelighed

Ny stadsarkitekt i Aalborg Kommune Mandag d. 4.9.23 bragte TV2 Nord et interview i programmet Indblik, hvor jeg fortæller om mit blik på jobbet, på steder og folk. Journalist Christian French stiller de gode spørgsmål. Se programmet her: TV2 Nord - Indblik -...

Stadsarkitekt i Aalborg

Stadsarkitekt i Aalborg

Stadsarkitekt i Aaborg Om Aalborgs nye stadsarkitekt, skriver Vigeur en artikel, hvor de har interviewet mig om mit blik på den ny opgave. Tak til Helle Madsen på Vigeur for et godt interview og til Henrik Bo for fotos på en helt vildt blæsende dag på Aalborgs...

Folkemøde Bornholm 2023

Folkemøde Bornholm 2023

Med succes deltog Danske Landskabsarkitekter i Folkemøde Bornholm 2023, hvor arkitekt MAA MDL Lise Thorsen er moderator for to debatter om klima og landskaber. Danske Landskabsarkitekter er del af partnerskabet NatureBase, et branchesamarbejde ved...

Denne side bruger cookies til at give den bedste visning.