Vælg en side

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki

Lise Thorsen

15. oktober 2022

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki

Tilbage i Helsinki med landskab for øje og sjæl. Midt i løvfald med lysende orange og smattede brune blade, der fanger øjet og får foden til at glide i byens smukke gader, beklædt med enorme granitkvadrer. 

Overalt står mathvide, sortstribede birketræer med nedfaldne gule blade. Bævreasp rækker højt mod himlen med grågrønne stammer og sitrende løv, der hvirvler om sin egen stilk. Skumringen er stille, lyset falder, vinden står lavt over byens klippegrund og skove. Stier løber over slugt og klippe. Søerne ligger som spejlblanke sorte flader ved skovens mørke fod.

På konferencen Boldness and Beauty viser praktikere globale projekter fra the Netherlands, Bronx og Oslo, hvor skønhed både er iboende og samtidig skabes idet man også løser komplekse problemer. Det sker gennem dedikation, stedets historie, teknisk ingeniørkunst, kunstnerisk begavelse og enorme, offentlige og private investeringer. 

Kystlandskaber i Bronx, Holland og Danmark er fremtidens største globale byggeplads. På kysten transformeres havenes højere vandstand til nye landskaber og bosteder. Som Finland med avantgarde design og arkitektur har bygget mellem sø, klippe og skov. 

Aaalto Universitet danner sublim ramme om 4 dage i Helsinki. Landskabsarkitekter fra hele Europa er samlet til konference om skønhed og mod, Boldness & Beauty. Og til IFLA General Assembly. Som bestyrelsesmedlem i Danske Landskabsarkitekter deltager jeg med glæde.

Lise Thorsen

Tidligere indlæg

I Nordhavn taler lav til sten og hav

I Nordhavn taler lav til sten og hav

Af Lise Thorsen, arkitekt MAA MDL, Teaamlead Landskab, Henning Larsen Nordhavn er ny by på vej. Undervejs transformeres stedet i lyntempo, så hver dag bliver en ny dag. Selvgroede stier slettes med gravkoens store skovl. Pionérvækst og jord skubbes bort for at støbe...

Nytåret 2023 i naboens tegn

Nytåret 2023 i naboens tegn

Nytåret 2023 i naboens tegn Isnende kulde bider i kinderne, vinden river, tårer springer. Dagen gryr, solen kommer først til Møn den sidste vintermorgen i december. En tid hvor alt er mørkt og stille, kun afbrudt af få timers sprækker af lys midt på dagen. Kulden...

Liselund – om kunstens huller og andre fortællinger

Liselund – om kunstens huller og andre fortællinger

Liselund – om kunstens huller og andre fortællinger Naturen og kyststrækningen på Østmøn er dramatisk med stejle klinter, der i solopgangens lys stråler gyldent. Kolde østenvinde giver sent forår, men sommeren er lang, efteråret lunt. Møns Klint er naturens styrke...

Denne side bruger cookies til at give den bedste visning.