Vælg en side

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki

Lise Thorsen

15. oktober 2022

Landskabskunst på rendezvous i Helsinki

Tilbage i Helsinki med landskab for øje og sjæl. Midt i løvfald med lysende orange og smattede brune blade, der fanger øjet og får foden til at glide i byens smukke gader, beklædt med enorme granitkvadrer. 

Overalt står mathvide, sortstribede birketræer med nedfaldne gule blade. Bævreasp rækker højt mod himlen med grågrønne stammer og sitrende løv, der hvirvler om sin egen stilk. Skumringen er stille, lyset falder, vinden står lavt over byens klippegrund og skove. Stier løber over slugt og klippe. Søerne ligger som spejlblanke sorte flader ved skovens mørke fod.

På konferencen Boldness and Beauty viser praktikere globale projekter fra the Netherlands, Bronx og Oslo, hvor skønhed både er iboende og samtidig skabes idet man også løser komplekse problemer. Det sker gennem dedikation, stedets historie, teknisk ingeniørkunst, kunstnerisk begavelse og enorme, offentlige og private investeringer. 

Kystlandskaber i Bronx, Holland og Danmark er fremtidens største globale byggeplads. På kysten transformeres havenes højere vandstand til nye landskaber og bosteder. Som Finland med avantgarde design og arkitektur har bygget mellem sø, klippe og skov. 

Aaalto Universitet danner sublim ramme om 4 dage i Helsinki. Landskabsarkitekter fra hele Europa er samlet til konference om skønhed og mod, Boldness & Beauty. Og til IFLA General Assembly. Som bestyrelsesmedlem i Danske Landskabsarkitekter deltager jeg med glæde.

Lise Thorsen

Tidligere indlæg

Translatør mellem drømme og virkelighed

Translatør mellem drømme og virkelighed

Ny stadsarkitekt i Aalborg Kommune Mandag d. 4.9.23 bragte TV2 Nord et interview i programmet Indblik, hvor jeg fortæller om mit blik på jobbet, på steder og folk. Journalist Christian French stiller de gode spørgsmål. Se programmet her: TV2 Nord - Indblik -...

Stadsarkitekt i Aalborg

Stadsarkitekt i Aalborg

Stadsarkitekt i Aaborg Om Aalborgs nye stadsarkitekt, skriver Vigeur en artikel, hvor de har interviewet mig om mit blik på den ny opgave. Tak til Helle Madsen på Vigeur for et godt interview og til Henrik Bo for fotos på en helt vildt blæsende dag på Aalborgs...

Folkemøde Bornholm 2023

Folkemøde Bornholm 2023

Med succes deltog Danske Landskabsarkitekter i Folkemøde Bornholm 2023, hvor arkitekt MAA MDL Lise Thorsen er moderator for to debatter om klima og landskaber. Danske Landskabsarkitekter er del af partnerskabet NatureBase, et branchesamarbejde ved...

Denne side bruger cookies til at give den bedste visning.